Een amateur-messenmaker uit de Kop van Noord-Holland laat op afroep telkens 100 ex. van de gebruikershandleiding printen en bezorgen. Hij verkoopt ze via zijn eigen website en zo verdient hij niet alleen met messen maken maar ook met zijn zelfgeschreven handleiding. Geen poespas! 

Exact 63 exemplaren had de schrijver van familiekronieken nodig van de genealogie van de familie die hem had ingehuurd. Geen probleem. Precies het gewenste aantal boeken leverden wij bij hem af, mét twee pagina's in kleur. En mochten er over een tijdje toch nog nieuwe loten aan de stamboom komen, dan sturen wij gewoon de geactualiseerde versie.

Een grote overheidsinstelling linkt op haar site de publicatiepagina door naar onze bestelomgeving. Zo krijgen belangstellenden elk rapport of andere publicatie thuisgestuurd, zonder dat het instituut er omkijken naar heeft. Geen voorraad, geen administratieve rompslomp.

 

Schrijvers die in eigen beheer hun boek op de markt brengen bestellen op afroep elk gewenst aantal exemplaren, snel (doorgaans binnen een week) en tegen onvoorstelbaar lage prijzen.