Een boek laten maken is geen kunst

Jarenlang verschijnt in de media het getal van één miljoen als het gaat om potentiële boekenschrijvers in Nederland. In de vorige eeuw is dat aantal ooit genoemd in een landelijk dagblad, maar inmiddels zijn we bijna twee decennia verder, heeft de techniek een grote sprong voorwaarts gemaakt en kunnen we zonder  dralen zeggen dat hier zo'n twee miljoen mensen rondlopen met min of meer serieuze publicatieplannen.

 

Waarom ook niet? Niet langer is het uitgeven van een boek voorbehouden aan een clubje broodschrijvers, die de weg weten te vinden naar het chique grachtenpandje van de uitgever. Je hoeft ook niet meer je spaargeld te investeren in een karrenvracht boeken of met je schrijfsels lopen te leuren bij de boekhandel en op familiefeestjes. Een boek laat je tegenwoordig in kleine oplages hoogwaardig printen, terwijl de promotie plaatsvindt via websites en social media. Op internet zijn bovendien allerlei handige tools te vinden om ook de opmaak en distributie in eigen hand te kunnen houden.

 

Degenen die maximale controle willen houden over het uitgeefproces en toch flexibiliteit zoeken qua vorm en inhoud, zijn het best af met een dienstverlener als Boekprinten.nl. Van 'plat' een printorder uitvoeren is geen sprake: we onderscheiden ons door advies en ondersteuning, zodat de auteur verzekerd is van het beste resultaat.

 

Op deze plek behandelen we tal van aspecten rond het uitgeven van een boek: gratis tips en praktijkvoorbeelden over taal, vormgeving, productie, papierkeuze, formaten, kleurgebruik, maar ook distributie en promotie. Want in de massa is het van belang op te vallen, je eigen stem te laten horen.

 

Vragen, opmerkingen of kritiek? Eigen-wijsheid is een groot goed, maar we zijn graag bereid onze mening bij te stellen. Stuur een mail; wij reageren altijd.